Beton 
Betonnen silowanden

Betonnen silowanden

De prefab betonnen silowanden van Fa. van der Wal uit Creil (Noordoostpolder) zijn, mede door het glad afgewerkte zelfdichtend beton en de hoge aslasten, geschikt voor de opslag van diverse grondstoffen en als grond- en waterkering. De wanden zijn goed inzetbaar voor fourageproducten.

De silowanden zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn ook bijpassende passtukken en hoekoplossingen en/of beginstukken leverbaar.
Ook verkopen wij halvemaan silowanden. Door de halvemaan-vorm van de binnenkant van de silowand kan het opgeslagen product, zoals veevoer, niet vast blijven zitten in de hoeken. 

Neem gerust contact op voor de diverse mogelijkheden. Wij hebben een ruim assortiment prefab betonproductenFa. van der Wal Transport heeft een uitgebreid wagenpark en kan het transport van de silowanden verzorgen. Naast betonproducten kunt u bij ons terecht voor fourage en meststoffen


KOMO-gecertificeerde silowanden 

Zowel keerwanden als silowanden met een KOMO-certificaat voldoen aan zeer hoge eisen. Zo zijn de mogelijke afwijkingen en maattoleranties kleiner dan bij keerwanden van handelskwaliteit. Wilt u zeker zijn van de hoogste kwaliteit? Kies dan voor beton mét een KOMO-keurmerk. 


Afmeting

Bruto hoogte: Dit is de totale hoogte (gemeten vanaf onderkant voet tot bovenkant silowand)
Netto hoogte: Dit is de te gebruiken hoogte (gemeten vanaf bovenkant voet tot bovenkant silowand)
Hoogte: De silowanden zijn verkrijgbaar in hoogtes vanaf 50cm tot 3 meter. 
Lengte: Standaard zijn de silowanden 4 meter lang, maar ze zijn ook in lengtematen (passtukken) van 1, 2 en 3 meter verkrijgbaar. 
Breedte:  De breedte van een silowand is de voet, wanddikte en hak (indien aanwezig) opgeteld. Is er voldoende ruimte beschikbaar, dan adviseren wij voor de silowand mét hak te kiezen. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit en draagkracht (m²) van de ondergrond.
Voetdikte: De voetdikte (gemeten vanaf onderkant voet tot bovenkant voet) is bij nagenoeg alle silowanden 14 cm dik. Dit gecombineerd met de betonplaten van 14 cm dik, voorkomt hoogteverschillen in de ondergrond, die extra (loon-/grondwerkers)kosten met zich mee zouden kunnen brengen.

Afwerking

Zelfverdichtend- en hogesterktebeton: Door de toepassing van zelfverdichtend- en hogesterktebeton C60/75 zijn alle zichtzijden van de silowanden zeer glad afgewerkt en vormt het een stevige silowand.
KOMO-certificaat: Een KOMO-certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke stichting. Kiest u voor een silowand met KOMO-keurmerk? Dan voldoet deze aan alle markt- én overheidseisen. U koopt de kwaliteit die is beloofd: aantoonbaar de beste.
Hoekoplossingen en beginstukken: De silowanden voorzien van een hoekoplossing of beginstuk worden in een aparte mal geproduceerd. Op deze manier blijft de minimale betondekking en maatvoering gewaarborgd. Een zaagsnede, die voor een verhoogde kans op betonrot kan zorgen, is dan ook niet aan de orde.