Fa. van der Wal Transport Creil B.V.

Historie transport

Vanuit de historie transport is in de begin jaren van Fa. van der Wal de nadruk gelegd op de handel in fourageproducten, waarna deze door derden werden getransporteerd.

De zeer snel toenemende klantenkring, met hun wisselende wensen en verzoeken om flexibiliteit heeft er voor gezorgd dat er in 2010 een eigen vrachtauto en trailer met zeilen is aangeschaft. Hierdoor werd er ook voor gezorgd dat een deel van de verkochte handelswaar door hen zelf werd afgeleverd bij de klanten.

Met ProfytoDSD (voorheen Profyto) werd een overeenkomst gesloten voor het opslaan en vervoeren van meststoffen naar hun kunstmestafnemers. Deze samenwerking is er nog steeds en het werkgebied wordt daardoor steeds groter.

In de loop van de jaren is de vraag naar onze producten toegenomen. Dit komt doordat het aanbod is uitgebreid met betonproducten en de klantenkring nog steeds verder groeit waardoor de omvang van het werkgebied enorm toegenomen is.

Vanuit diverse sectoren kwam er steeds meer vraag naar betonproducten, in combinatie met fourageproducten is dit zeer goed te combineren. Hierdoor is er handig op ingespeeld, met de uitbreiding van de handel in betonproducten.

Het bleek een goede zet, maar dit vroeg wel veel meer inspanning en flexibiliteit van de planning om alles tijdig te (laten) vervoeren.

Mede door deze veranderingen is de handelsgeest sterker geworden en de daarbij komende wil om onafhankelijk(er) van derden te zijn en te willen en kunnen groeien. Maar ook de regelgeving, waar we op in gespeeld hebben leidde tot een nieuwe uitbreiding van het wagenpark.

In 2015 is de 5e vrachtauto aangekocht. Na deze aanschaf bestaat het huidige wagenpark uit:

  • 1 bakwagen
  • 4 trekkende eenheden
  • 2 stenen trailers met verrijdbare 24 tons kraan
  • 2 tautliners
  • 1 open vlakke oplegger
  • 1 open semi-dieplader
  • 1 manitou kooi-aap

Contact

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0527 274800 of mail planning@favanderwal.nl.

Fa. van der Wal Transport Creil B.V. uw partner op de weg van A naar B en terug.

Voor (bijna) ieder transportvraagstuk een oplossing.