Historie van Fa. van der Wal

Carl en Liesbeth van der Wal dachten hun leven als melkveehouder in Friesland in te richten. Rugproblemen van Carl gooiden roet in het eten. Om toch wat te doen te hebben, ging Carl telefoonwerk verrichten voor een handel in veevoeders. In 1993 verhuisde het gezin Van der Wal naar Creil in de Noordoostpolder (Flevoland) om daar een vleeskuikensstal te gaan runnen. Carl had lol gekregen in de handel in veevoeders en zette dat vanuit Creil voort. Toen in 2002 de handel in veevoeders goed liep en er flink geïnvesteerd moest worden in de stallen besloot Fa. van der Wal de vleeskuikens af te stoten. In 2005 kwamen Carl en Liesbeth in de gelegenheid om zelfstandig verder te gaan met de fouragehandel en ze grepen die kans met beide handen aan. Behalve veevoeders kwamen er al snel betonproducten bij. Sinds 2007 maakt kunstmest ook deel uit van het assortiment. Hiervoor is Fa. van der Wal een samenwerking aangegaan met Profytodsd. In Flevoland en Groningen zorgt Profytodsd voor het advies en de verkoop van kunstmest en Fa. van der Wal zorgt voor het transport. Buiten deze gebieden verkoopt en levert Fa. van der Wal het zelf.

Transport van fourage, kunstmest en betonproducten

Het bezorgen van fourageproducten en kunstmest deed het bedrijf al jaren met een bedrijfsbus. In 2010 haalde de oudste zoon van familie Van der Wal zijn vrachtwagenrijbewijs en kocht het bedrijf haar eerste vrachtwagen. Sinds 2017 heeft Fa. van der Wal 6 vrachtwagens, waarvan 2 met een walking floor om het lossen van zowel los als vast product eenvoudiger te maken. Verder zijn 2 transportwagens uitgerust met een kraan en 1 met een Kooiaap. Op deze manier kan het bedrijf ook op locatie de betonproducten, fourage en kunstmest verder verplaatsen. Doordat Fa. van der Wal nu alle transport voor haar opdrachtgevers zelf kan verzorgen, is de lijn richting klant korter geworden en kan er sneller worden geleverd.

Toekomst

In totaal zijn ruim 14 fte werkzaam bij Fa. van der Wal, verdeeld over de functies vrachtwagenchauffeur, planner, vertegenwoordiger, commercieel medewerker binnendienst, administratief medewerker en schoonmaker. Doordat het bedrijf veel bij haar klanten over de vloer komt, korte lijnen heeft en nooit ‘nee’ verkoopt, groeit Fa. van der Wal al sinds de start in 1993. In de toekomst kunnen de opdrachtgevers blijven rekenen op het meedenkende karakter van het bedrijf. Daarnaast ziet Fa. van der Wal het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zal zich daarom inzetten voor het verder verduurzamen en professionaliseren van de organisatie.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie, het opvragen van een vrijblijvende offerte of voor het maken van een afspraak contact met ons op door te bellen op telefoonnummer 0527 – 274800 of door een bericht te sturen naar verkoop@fa-vanderwal.nl.

Fa. van der Wal heeft voor (bijna) ieder vraagstuk  – al dan niet tijdelijk – een oplossing!