Compost van Fa. van der Wal Fourage en Kunstmest Creil B.V.

Compost ook hiervoor gaat u naar Fa. van der Wal

Voor een goede aanvulling op de vruchtbaarheid van uw grond om zo voedingsstoffen, spoorelementen en organische stoffen aan te voeren levert Fa. van der Wal Fourage en Kunstmest Creil B.V. ook compost. Dit is mogelijk een goede aanvulling op de reeds aangewende kunstmest en dierlijke mest.

Compost ontstaat door vertering van plantaardig materiaal, bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval en is vooral geschikt als bodemverbeteraar voor zowel zand als klei. Het stimuleert de plant om de aanwezige voedingsstoffen op te nemen, maar voegt zelf weinig voedingsstoffen toe. Wilt u juist wél voedingsstoffen toevoegen aan de bodem, dan zijn dierlijke mest of aanvullende meststoffen geschikter.

Door het toepassen van bodemverbeteraars op basis van compost blijft het organische stof gehalte in de bodem op het gewenste peil.

GFT compost

GFT-compost leveren wij voor scherpe (dag)prijzen en zijn dan ook op aanvraag!

Akkerbouwers gebruiken verreweg het vaakst GFT compost. GFT compost wordt gemaakt van alles wat bij ons thuis in groenafval kliko terecht komt en is als bodemverbeteraar zeer geschikt voor gazons, speelweiden, sportvelden, (groente-)tuinen.

Groencompost

Groen-compost leveren wij voor scherpe (dag)prijzen en zijn dan ook op aanvraag!

Groencompost wordt uitsluitend vervaardigd uit groenmateriaal en wordt doorgaans in de buitenlucht op natuurlijke wijze gecomposteerd.

Ook binnen de biologische landbouw is het toepassen van groencompost toegestaan. Tevens heeft groencompost doorgaans als voordeel dat de fosfaat en stikstof gehaltes die in deze compost zitten, doorgaans lager zijn dan zogenoemde gft-compost.

Voordeel compost gebruik

  • Geleidelijk vrijkomende voedingsstoffen
  • Vrij van onkruidzaden, ziektekiemen en (cysten) aaltjes
  • Een verbetering van de bodemstructuur
  • Veel organische stof voor een lage prijs
  • Het gehele jaar toepasbaar
  • Verbetering van de waterhuishouding in de bodem
  • Actief en gezond bodemleven
  • Geleidelijk vrijkomende voedingsstoffen
Compost

Champost

Champost is een dierlijke meststof en leveren wij voor scherpe (dag)prijzen en zijn dan ook op aanvraag

Advies

Bodembemesting is een complex proces waarbij wij het specifieke advies dan ook graag over laten aan specialisten. Deze adviseurs zijn op de hoogte van en nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen m.b.t. het beleid en de steeds strenger wordende mestwetgeving. Ook hebben zij zeer ruime kennis van de specifieke toepassingsmogelijkheden van de diverse soorten bemestingsmogelijkheden.

Contact

Gevonden wat u zocht? Wij zijn zowel telefonisch als via de mail goed te bereiken.

U heeft niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op en wellicht kunnen wij het gewenste product toch leveren.

Ook voor meer informatie en het opvragen van prijzen zijn wij per mail en/of telefonisch bereikbaar.

Kortom voor uw bemestingsplan een passend product.